BCAA 2:1:1 Orange- 400g

1,799.00 RSD2,249.00 RSD

Нема на залихама

• PODSTIČE IZGRADNJU MIŠIĆNE MASE
• SPREČAVA RAZGRADNJU MIŠIĆNE MASE
• BRŽI OPORAVAK I REGENERACIJA ORGANIZMA
• IZVOR ENERGIJE TOKOM TRENINGA
• OSVEŽAVAJUĆI UKUS NARANDŽE

Uporedi
Kategorija:

Aminokiseline su sastavni deo proteina; neophodne su za oporavak / izgradnju tkiva, pre svega u mišićima, kostima, kosi, noktima. Pored gradivne, igraju i ulogu u funkciji žlezda, organa, tetiva i krvnih sudova.

Leucin, izoleucin i valin su amino-kiseline razgranatog lanca. Skraćenica BCAA dolazi od engleske složenice Branched-Chain Amino Acid. Radi se o amino-kiselinama koje naš organizam ne proizvodi i neophodno ih je uneti putem ishrane i/ili suplementacije.

U hrani su prisutne u namirnicama bogatim proteinima, a najviše u piletini, govedini, lososu, jajima. Osim toga, odličan izvor BCAA su proteinimi surutke (whey).

BCAA čine 40% dnevne potrebe od ukupno 9 esencijalnih aminokiselina (ostale su: fenilalanin, treonin, triptofan, metionin, lizin i histidin), a u izgradnji mišićnog tkiva učestvuju sa oko 30%. Posle glutamina, BCAA su najzastupljenije amino-kiseline u mišićnom tkivu.

Najbolji rezultati u proteinskoj sintezi se postižu kada je odnos leucin:izoleucin:valin=2:1:1, otuda je većina formula na tržištu baš u ovom odnosu.

Iako se kao glavni benefit ističe gradivna uloga BCAA, nikako se ne sme zanemariti njihova energetska uloga. BCAA se metaboliše u mišićnom tkivu, omogućujući mišiću da ih za vreme treninga iskoristi kao izvor energije. Dodatni benefit je što pospešuju oksidaciju (razgradnju) masti kod sportista čije su glikogenske rezerve ispražnjenje.

BCAA pogodno deluju na odnos testosteron:kortizol te i na taj način doprinose anaboličkom efektu. Leucin pokazuje potencijal za podizanje insulinske osetljivosti, što znači lakše rešavanje masnog tkiva, veći mišićni rast i obrana od dijabetesa.

Apsolutni je imperativ da sportisti pre početka i nakon završetka intenzivnih vežbi sa tegovima uzimaju dodatak BCAA zbog brze potrošnje. Međutim, BCAA imaju svoju ulogu i u sportovima izdržljivosti. Već je bilo reči da BCAA mogu da posluže kao energija i tako omoguće duže trajanje ATP-a za vreme treninga koji iscrpljuje glikogenske rezerve. Isto tako, BCAA stavljaju masti u telu na raspolaganje u energetske svrhe. Drugo, BCAA sprečavaju zamor CNS-a inhibirajući ulaz triptofana u mozak. Triptofan sarađuje u proizvodnji serotonina u mozgu, koji povećava zamor.

BCAA su suplement koji je već dugo godina na tržištu i potražnja za njima ne jenjava. S razlogom je tako.

Deklaracija proizvoda:

Naziv proizvoda: HS Labs BCAA 2:1:1, prašak sa zaslađivačima, ukus narandža, dodatak ishrani; Uvoznik: VITMIN DVA M DOO, Somborska 117/2/9, 21000 Novi Sad, Republika Srbija

Proizvođač: proizvedeno za HS Labs, 117 Kliment Ohridski Boulevard, Sofia, BulgariaIzvoznik: BODYART Ltd.,55 Haidushka Poliana, Sofia, Bulgaria; Zemlja porekla: Poljska; Neto količina: 400 g
(80 porcija)

Namena: dodatak ishrani u prahu; Nutritivne informacije:100g / 1 doza (5g):
Energija 1337 KJ (320 kcal) /66,88 KJ (16 kcal); Mast 0 g/0 g; ugljeni hidrati 0 g/0 g; proteini 80 g/4 g; so 0 g/0 g Sastojci: L-leucin; L-valin; L-izoleucin; emulgator – lecitin iz semena uljane repice; regulator kiselosti – limunska kiselina; arome; zaslađivači – sukraloza, acesulfam K; Aktivni sastojci 100g / 1 doza (5 g): L-leucine 40g /2000mg; L – valin 20g/1000mg ; L-izoleucin 20g 1000mg

Način upotrebe: rastvoriti 1 mericu (5g) proizvoda u 100 – 150ml vode ili soka, u šejkeru. U danima kada trenirate, uzimajte 1 dnevno, pre ili posle trennga. U danima kada nemate trening, uzimajte jednu dozu preparata ujutro, nakon buđenja.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života! Čuvati van domašaja dece.

Upozorenja: Deca, trudnice i dojilje ne smeju da koriste preparat. Ne koristiti ako ste alergični na neki od sastojaka proizvoda. Pre upotrebe preparata se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Način čuvanja: čuvati u dobro zatvorenom pakovanju na suvom mestu i temperaturi 15-25°C, zaštićeno od delovanja sunca.Informacija o alergenima: može da sadrži soju, kikiriki, jezgrasto voće, seme susama, ovas

Najbolje upotrebiti do kraja: označeno na ambalaži Oznaka serije: L

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja republike Srbije: 15710/2020 od 10.01.2020.

Додатне информације

Proizvođač

Namena

,

Pošalji recenziju

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Recenzije

Još uvek nema recenzija.

Meni